Historie

Terugblik achtste editie 2018

Wielerliefhebbers keken vandaag hun ogen uit tijdens de Cycle Tour Amsterdam. Vanaf de Johan Cruyff ArenA werd de hoofdstad al snel verlaten. De prachtige en verrassende routes over 50, 80, 110 en 145 km gingen langs pittoreske dorpjes, molens en natuurgebieden. Na afloop werd in een ontspannen sfeer nagenoten van het Amsterdamse fietsevenement. Voor vele fanatieke fietsers is dit dé perfecte voorjaarstoertocht.

 

Terugblik zevende editie 2017

Ruim 1000 fietsliefhebbers genoten van de Decathlon Cycle Tour Amsterdam op 11 juni 2017! Het weer was prachtig, de routes afwisselend en de sfeer geweldig! De 110 km en 145 km routes kwamen langs Zaandam, waar een tussensprint gehouden werd bij de wielerbaan van DTS. Van de prachtige natuur onderweg tot aan de festivalsfeer die op de ArenA Boulevard hing, het was een geslaagde dag! 

Terugblik zesde editie 2016

Met de ArenA in de rug gingen vanochtend 1.350 wielrenners van start bij de Decathlon Cycle Tour Amsterdam. Het Amsterdamse wielerevent van Le Champion was dit jaar in een volledig nieuw jasje gestoken. Vanaf de nieuwe startlocatie op de ArenA Boulevard hebben deelnemers genoten van vier totaal verschillende routes door groot Amsterdam over 50, 80, 110 en 145 km. Elke route had zijn eigen charme en uitdaging: van Amsterdamse plaatjes en Hollandse vergezichten tot een tijdrit en klimrit op de langere afstanden.

Terugblik vijfde editie 2015

Vanochtend verzamelden 1.500 fietsers zich bij Restaurant Haddock Amsterdam voor hun deelname aan de 5e Cycle Tour Amsterdam. Na de start op Zeeburgereiland in Amsterdam vertrokken de deelnemers richting vier provincies ten oosten van Amsterdam; Noord-Holland, Utrecht, Gelderland en Flevoland. De parcoursen 45, 75, 115 (ínclusief Ladies on tour) en 150 km volgden een eigen route langs onder andere het Amsterdamse stadsstrand Blijburg op IJburg, Natuurgebied Naardermeer en het prachtige oude Kasteel Muiderslot in Muiden. Na het bereiken van de finish bij Restaurant Haddock Amsterdam, werd in een ontspannen sfeer nagenoten op het terras aan het IJ. Organisator Le Champion kijkt terug op een gezellig en geslaagd evenement.

Marijn de Vries, topwielrenster en ambassadrice Right To Play, gaf om 8.00 uur het startschot. Uniek dit jaar was de Ladies on tour: een pelotonstocht over 115 km begeleid door Marijn de Vries. In een gemiddeld tempo van 25 km per uur reed het peloton 115 km.

Terugblik vierde editie 2014

De vernieuwde Cycle Tour Amsterdam is succesvol volbracht door ruim 1.600 fietsers. De nieuwe routes door ’t Gooi en Flevoland vielen bij de deelnemers in de smaak. Vanuit Amsterdam gingen de fietsers onder andere door Muiden, Blaricum, het natuurgebied Naardermeer en de Oostvaardersplassen. Na het bereiken van de finish bij The Harbour Club Amsterdam, werd in een ontspannen sfeer nagenoten op het zonnige terras aan de haven.

Het was fantastisch fietsweer voor een tocht over 30, 45, 75, 100 of 150 km. Amsterdam werd al snel verlaten, via het Amsterdamse Rijnkanaal werd Weesp bereikt, met het mooie fort Ossenmarkt. Hoogtepunten op de route waren onder andere de vesting van Naarden en het Muiderslot. Ook het nieuwe woonproject DUIN van hoofdsponsor Amvest bij Almere Poort werd gepasseerd. Onderweg bij de diverse verzorgingsposten werden de deelnemers in de watten gelegd. Ze kregen de nodige verzorging en de DJ’s zorgden voor een optimale ambiance. De finish werd uiteindelijk bereikt via de Nesciobrug, de langste fietsbrug van Nederland. Ter gelegenheid van Vaderdag konden alle vaders hier met hun kinderen op de foto.

De Cycle Tour Amsterdam had ook een primeur, voor het eerst vond de Ladies Ride over 30 en 45 km plaats. Door de toenemende interesse in het vrouwenfietsen is dit aan het programma toegevoegd. Bij Muiderslot konden alle vrouwen in de zon genieten van rosé en tapas, terwijl de DJ ontspannen muziek draaiden. De ervaringen van de vrouwen waren positief en Le Champion hoopt dat dit onderdeel de komende jaren verder gaat groeien.

Terugblik derde editie 2013

Zo’n 2.400 deelnemers waren getuige van de derde editie van de succesvol verlopen Rabo Cycle Tour Amsterdam. Alle deelnemers maakten in vogelvlucht kennis met de groene en waterrijke natuurgebieden onder Amsterdam. Het langgerekte lint met fietsers slingerde over wegen langs rivieren als het Gein, Oude Rijn, Drecht en de Meije. Na het bereiken van de finish bij de Jaap Eden IJsbaan, werd in een ontspannen sfeer nagenoten op het terras van de Skeeve Skaes, waar het door de Amsterdamse muziek nog lang gezellig bleef.

Fietsers van jong tot oud en van stadsfiets tot wielrenner waagden zich vandaag aan 45, 70, 100 of 150 km. Om 8.00 uur vanochtend klonk het startschot, toen de regen net was opgehouden, en gelijkmatig verspreidden de deelnemers zich over de route. Amsterdam werd al snel verlaten en op de autoluwe wegen kon zorgeloos genoten worden van de wonderschone natuur, zoals het Groene Hart, Hollands Plassengebied en de Utrechtse Venen. Er werden maar liefst drie provincies doorkruist. De zon kwam gelukkig regelmatig door, want er stond wel een frisse wind.

Bij de Jaap Eden IJsbaan werden de honderden deelnemers met open armen ontvangen door de traditionele Rondemissen. Erik Versnel, Directeur Retail Rabobank Amsterdam, en Eric van der Burg, Wethouder Sport Gemeente Amsterdam, deelden enthousiast bosjes tulpen uit aan alle vrouwelijke deelnemers vanwege moederdag. Vanaf het terras bij de Skeeve Skaes, werd de Amsterdamse toertocht van Le Champion uitbundig nabesproken, terwijl Stephan Barneveld de deelnemers toezong met Amsterdamse nummers en muziek uit de 80’s en 90’s. BMX’er Patrick Smit zorgde voor veel spectaculaire stunts.

Terugblik tweede editie 2012

Ruim 2.400 fietsers hebben zondag 13 mei genoten van de tweede Rabo Cycle Tour Amsterdam. De groenrijke routes rondom Amsterdam werden erg gewaardeerd en na afloop konden de fietsers in Amsterdamse sfeer nagenieten bij finish op de Jaap Eden IJsbanen, waar de start en finish was. De deelnemers werden na afloop verrast met Amsterdamse muziek. Uiteraard werden de moeders niet vergeten tijdens deze zonnige moederdag. Alle vrouwelijke deelnemers ontvingen een bosje tulpen.

Organisator Le Champion had routes over 150, 100, 70 en 45 km uitgezet, die geschikt waren voor zowel de stadsfietser als wielrenner. De positieve primeur van vorig jaar zorgde dit jaar voor meer deelnemers. Vorig jaar kwamen er bijna 2.000 fietsers op het nieuwe evenement af, dit jaar ruim 2.400. Tijdens de Business Tour kwamen ook bedrijven in actie. Hoofdsponsors Rabobank en Amvest reden met veel relaties, klanten en werknemers mee.

Over de diverse routes waren alleen maar positieve reacties. Na de start werd het drukke stadsleven al snel verlaten richting het prachtige Groene Hart, waar een groot deel van alle routes doorheen ging. Er werd onder andere kennis gemaakt met de Vinkeveense-, Nieuwkoopse- en Westeinderplassen en de wegen langs rivieren als de Amstel, het Gein en de Meije. Onderweg bij de diverse verzorgingsposten had Le Champion voor Amsterdams entertainment gezorgd. Met een hemelsblauwe lucht en een matige wind was het heerlijk fietsweer.

Bij de Jaap Eden IJsbanen werden de honderden deelnemers na afloop feestelijk opgevangen door de Amsterdamse Rondemissen. De fietsers en toeschouwers kletsten na op het terras, terwijl zanger Ben Karsten de feeststemming compleet maakte. Hij zorgde met zijn smartlappen voor een gezellige sfeer. Daarnaast konden de gefinishte fietsers de BMX-stunts van Patrick Smit aanschouwen en konden de spieren op een verantwoorde manier afkoelen tijdens de cooling down van Fitnesscentrum Duofit.

Terugblik eerste editie 2011

De Giro Toertocht Amsterdam was in 2010 met bijna 6.500 deelnemers het geslaagde side event van de Giro d’Italia, die dat jaar vanuit Amsterdam van start ging. Zondag 15 mei kreeg deze toertocht op veler verzoek een passend vervolg met de Rabo Cycle Tour Amsterdam. Bijna 2.000 toerfietsers uit het hele land kwamen die dag naar Amsterdam, om de eerste editie van de Rabo Cycle Tour Amsterdam mee te maken.  Het nieuwste fietsevenement van Le Champion kon tijdens de primeur de deelnemers verblijden met een ‘groen’ parcours rondom Amsterdam. Zowel de stadsfietser als fanatieke toerfietser deed mee. De start en finish waren bij de Jaap Eden IJsbanen, waar de deelnemers na afloop konden genieten van het uitgebreide Amsterdamse entertainment.

Om 7.00 uur werden de eerste deelnemers weggeschoten door oud-wielrenner Adrie van der Poel, die de hele dag aanwezig was en een gesigneerd Rabo Cycle Tour Amsterdam shirt weggaf. De wind maakte het fietsen zwaarder op de landelijke routes en open plekken, maar op een enkele regenbui na, was het heerlijk weer om te fietsen.

Bij de Jaap Eden IJsbanen werden de honderden deelnemers feestelijk opgevangen door de Amsterdamse Rondemissen en konden ze genieten van een echte Amsterdamse Bitterbal. De fietsers en toeschouwers kletsten na op het terras, terwijl zanger Tom Haver, van café Bolle Jan, de feeststemming compleet maakte. Hij zorgde met zijn smartlappen voor een gezellige sfeer. Daarnaast konden de gefinishte fietsers een demonstratie zien van BMX-stunts en rolstoelbasketbal en konden deelnemers de strijd met elkaar aangaan op de Wattbike.