Goede doel

Het officiële goede doel van de Cycle Tour Amsterdam is Stichting Spieren voor Spieren.

Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten! Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in wat ze willen en kunnen. Stichting Spieren voor Spieren droomt van een wereld waarin kinderen niet langer lijden aan of onder een spierziekte. Samen met sportieve actievoerders, partners, donateurs, vrijwilligers topsporters en kind-ambassadeurs komt de stichting in actie. Onder het motto ‘Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren’ worden er zoveel mogelijkheid fondsen opgehaald voor kinderen met een spierziekte.

 De opbrengsten van fondsenwervende activiteiten worden snel en effectief ingezet ten behoeve van onderzoek naar spierziekten en de verbetering van het diagnose behandeling en zorgtraject. Hiervoor heeft Spieren voor Spieren in 2008 het Spieren voor Spieren Kindercentrum in Utrecht opgericht en zijn er diverse expertisecentra geopend voor de spierziekte Duchenne, SMA en FSHD. Daarnaast probeert Spieren voor Spieren de kwaliteit van leven voor kinderen met een spierziekte te verbeteren door (extra) hulpmiddelen te financieren en bijzondere dagen zoals de Spieren voor Spieren dag te organiseren.

 De opbrengsten die Cycle Tour Amsterdam ophaalt met sporters en sponsoren wordt besteed aan; de financiering van wetenschappelijk onderzoek naar spierziekte, de verbetering van het diagnose behandel en zorgtraject van kinderen met een spierziekte en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

 Jouw hulp, inzet en donatie kan dus enorm veel betekenen voor de 20.000 kinderen die lijden aan een spierziekte.

 Wil je meer doen voor Spieren voor Spieren en zelf actief aan de slag met fondsenwerving bij jouw familie, vrienden en kennissen?

Maak dan snel een actiepagina aan via de deze link!

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief