Routes

Tijdens de Cycle Tour Amsterdam zijn er vier schitterende routes uitgezet over 50, 80, 110 en 145 kilometer. De routes nemen je mee vanaf de start- en finishlocatie op de ArenA Boulevard naast de Johan Cruyff Arena door het prachtige gebied van groot Amsterdam. Pittoreske dorpjes, molens, natuurgebieden zullen je doen verrassen. De twee langste afstanden kennen een tussensprint bij wielerbaan DTS in Zaandam en tijdens de 145 km route worden de benen nog eens extra getest met een klimtijdrit.

Parcours 50 km

160612-003

De start bevindt zich in Amsterdam
Zuidoost bij de Johan Cruyff ArenA. Vanuit hier gaat de route richting het zuiden van de provincie. Je fietst door o.a. het prachtige Ronde Venen gebied ten zuiden van Amsterdam. Je gaat na een kleine klim langs het stadje Weesp en het sfeervolle dorp Nigtevecht. Vanuit Vreeland kom je weer uit bij een kleine klim, over de brug bij het Amsterdam Rijnkanaal. Na de brug brengt de route je naar Baambrugge en kom je uiteindelijk uit bij het gehucht Stokkelaarsbrug. Vanuit Stokkelaarsbrug fiets je weer terug via Abcoude naar de ArenA Boulevard, de finish van de Cycle Tour Amsterdam.

Parcours 80 km

160612-062

Deze route begint hetzelfde als die van de 50 kilometer. Na Stokkelaarsbrug  fiets je echter de route door in de richting van  Uithoorn. Vanuit Uithoorn fiets je langs de Kwakel en Aalsmeer. Eenmaal in Aalsmeer kom je uit bij prachtige veen- en plassengebied de  Westeinderplassen. Bij Alsmeer-Noord komt de route samen met de 110 en 145 kilometer route. En fiets je weer terug naar de ArenA Boulevard, de finish van de tocht.

Parcours 110 km

160612-042

Tijdens de route van 110 kilometer fiets je langs ongelooflijk veel natuurgebied. Vanaf de startlocatie rijd je in de richting van Ransdorp en Zunderdorp. Ook de molens in de Zaanstreek zullen uiteraard te zien zijn tijdens de tocht. Aangekomen in Zaandam, dan vindt er op wielerbaan DTS een tussensprint plaats. Wie weet ben je wel de snelste en vang je een leuke prijs bij de finish! Vanuit de Zaanstreek fiets je weer in de richting van Amsterdam. Onderweg kom je nog langs een gezellige oversteek bij de pont in Buitenhuizen. Na de oversteek fiets je door het recreatiegebied Spaarnwoude, midden in het verstedelijkte deel van de provincie. Vanuit dit gebied fiets je door in de richting van het Amsterdamse bos. Na het bos fiets je langs het pittoreske dorpje Ouderkerk aan de Amstel. Eenmaal het dorp gepasseerd, fiets je richting de finish bij de ArenA Boulevard.

Parcours 145 km

2016-06-12 Decathlon Cycle tourAmsterdam- 00178

Net als de tocht van 110 kilometer, fiets je vanuit de start richting Ransdorp en Zunderdorp.  Vanuit Buikslotermeer rijd je door de groene weilanden op weg naar Purmerland en Oostzaan.
Onderweg richting de kust kom je ook langs wielerbaan DTS in Zaandam. Hier vindt, net als bij de 110 km, een tussensprint óp de baan plaats. Ben je eenmaal met de pont in Velsen Zuid aangekomen, dan zet de route zich voort richting Spaarnwoude. Hier kunnen de benen getest worden bij de klimtijdrit. Vanaf hier fiets je door Spaarndam en de Westhavens in de richting van Amsterdam. Het Amsterdamse bos zal niet ontbreken en via Ouderkerk aan de Amstel fiets je naar de finish bij de ArenA Boulevard.