• Nieuws
  • Routes Cycle Tour Amsterdam vastgesteld!

Routes Cycle Tour Amsterdam vastgesteld!

Pittoreske dorpjes, natuurgebieden en een unieke start- en finishlocatie. De routes van de Cycle Tour Amsterdam op zondag 9 juni zijn vastgesteld! Startend vanaf de Johan Cruijff ArenA ontdek je de veelzijdige regio rondom onze hoofdstad op de fiets tijdens dé Ronde van Amsterdam. De routes gaan over afstanden van 50, 80, 110 en 145 km en zijn zowel geschikt voor de recreatieve- als de sportieve fietser.

Pittoreske dorpjes en waterrijke gebieden
De korte afstanden, de 50 en 80 km, nemen je over de brug van het Amsterdam Rijnkanaal mee naar het zuiden van de provincie Noord-Holland. Deelnemers aan de 50 km zullen de pittoreske dorpjes Nigtevecht en Ouderkerk aan de Amstel aan doen. Deze dorpjes zijn onder andere bekend om hun bijzondere kerken en diaconiehuisjes. De 80 km laat de deelnemers kennismaken met een waterrijk gebied. In Aalsmeer wordt het prachtige veen- en plassengebied de Westeinderplassen aangedaan. Bij Ouderkerk aan de Amstel komt de route weer samen met de 50 kilometer route en fiets je terug naar de sfeervolle finishlocatie op de ArenA Boulevard.

Ontdek de highlights van Groot Amsterdam
De deelnemers die voor de 110 of de 145 km hebben gekozen kunnen de highlights van Groot Amsterdam ontdekken op de fiets! Beide afstanden vertrekken richting Landsmeer waarna er door verschillende natuurgebieden zal worden gefietst. Aangekomen bij de wielerbaan van DTS kunnen de deelnemers zich wagen aan een heuse tussensprint. Vervolgens kunnen de wielerfanaten die deelnemen aan de 145 km bij Spaarnwoude de benen op de proef stellen bij de klimtijdrit. In Velserbroek zullen de routes van de 110 en 145 kilometer weer bij elkaar komen om via typische Amsterdamse highlights als het Amsterdamse Bos en luchthaven Schiphol terug te fietsen naar de finish bij de Johan Cruijff ArenA.

Goede doel: Stichting Spieren voor Spieren
Het officiële goede doel van de Cycle Tour Amsterdam is Stichting Spieren voor Spieren. Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten! Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in wat ze willen en kunnen. Stichting Spieren voor Spieren droomt van een wereld waarin kinderen niet langer lijden aan of onder een spierziekte. Bij deelname aan de Cycle Tour Amsterdam kan jij Stichting Spieren voor Spieren helpen hun droom te verwezenlijken. Bij je inschrijving kan je een donatie doen voor de Stichting Spieren voor Spieren. Wil je meer doen voor Spieren voor Spieren en zelf actief aan de slag met fondsenwerving bij jouw familie, vrienden en kennissen? Maak dan snel een actiepagina aan via www.spierenvoorspieren.nl.

Inschrijven
De inschrijvingen voor de Cycle Tour Amsterdam zijn inmiddels geopend. Inschrijven kan via www.cycletouramsterdam.nl.