• Nieuws
  • Inschrijving Cycle Tour Amsterdam geopend

Inschrijving Cycle Tour Amsterdam geopend

-Amsterdam maakt zich op voor wielerfeest met start en finish bij Johan Cruijff ArenA-

Op zondag 9 juni zal onze hoofdstad en haar omgeving het decor vormen van de 9e editie van Cycle Tour Amsterdam. Met start en finish naast de Johan Cruijff ArenA belooft het weer een bijzondere editie te worden. Tijdens deze voorjaarstoertocht genieten deelnemers van verschillende routes over 50, 80, 110 en 145 km. Inschrijven is vanaf nu mogelijk op www.cycletouramsterdam.nl.

De Cycle Tour Amsterdam begon in 2010 als side event van de Giro d’Italia, die dat jaar vanuit Amsterdam van start ging. Dit jaar staat alweer de negende editie op het programma van het populaire Amsterdamse wielerevent. Organisator Le Champion heeft routes over 50, 80, 110 en 145 km uitgezet langs pittoreske dorpjes, molens en natuurgebieden die je Groot-Amsterdam laten ontdekken. De start en finish naast de Johan Cruijff ArenA, maakt de Cycle Tour Amsterdam extra speciaal.

Tussensprint en klimtijdrit
De Cycle Tour Amsterdam biedt voor iedere fietser een mooie route met afstanden van 50, 80, 110 en 145 km. Daarnaast word je tijdens de 110 en 145 km afstanden verrast met een tussensprint bij wielervereniging DTS en bij de 145 km met een heuse klimtijdrit bij Spaarnwoude. De verschillende routes zijn geheel uitgepijld en de vele vrijwilligers zorgen onderweg voor de benodigde energie. Zo kunnen de fietsers genieten van een onbezorgde rit.

Spieren voor Spieren
Het officiële goede doel van de Cycle Tour Amsterdam is Stichting Spieren voor Spieren.
De opbrengsten die de Cycle Tour Amsterdam ophaalt met deelnemers en sponsoren worden besteed aan; wetenschappelijk onderzoek en aan diagnostiek, behandeling en zorg in o.a. het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht. Deelnemers die zich willen inzetten voor de stichting Spieren voor Spieren kunnen bij inschrijving een vrijwillige bijdrage doen of een actiepagina aanmaken.

Inschrijven
Inschrijven is mogelijk via www.cycletouramsterdam.nl. Wielerliefhebbers die zich inschrijven vóór 28 mei 2019 genieten van een voordelig ‘Early Bird’ tarief.