Goede doel

Het officiële goede doel van de Decathlon Cycle Tour Amsterdam is de Ajax Foundation. Bij je inschrijving kun je een vrijwillige bijdrage doen, waarmee je de foundation en maatschappelijke projecten voor kansarme kinderen steunt.

Ajax Foundation 
Ajax heeft als bekende voetbalclub een Foundationvoorbeeldfunctie en leidersrol. Daarom ondersteunt de Ajax Foundation maatschappelijk projecten voor kansarme kinderen op het gebied van:

  • Sport en gezondheid
  • Sociale integratie
  • Educatie

Zo wil de foundation, op een betrokken en sympathieke manier, verbondenheid stimuleren en voetbal- en levensvaardigheden positief beïnvloeden.

De grote projecten zijn:

Life Skills & Clinics
Dit project geeft kansarme
jeugd de mogelijkheid om te sporten. goede doelDe clinics volgen de unieke Ajax-trainingsmethode. Naast technische aspecten als dribbelen en balbeheersing leren de jongeren ook hoe je elkaar met respect behandelt. Zowel binnen als buiten het veld. De clinics draaien om sportiviteit in de breedste zin van het woord. Hier hoort ook gezonde voeding bij. De Ajax-spelers dienen als voorbeeld en na iedere clinic krijgen de kinderen fruit en water.

VUmc Kinderstad
Sinds 1998 heeft de foundation een partnership met de VUmc Kinderkliniek. Omdat veel patiëntjes fan zijn van Ajax vind de foundation het belangrijk dat in Kinderstad een echt Ajax Spelershome kwam. De ruimte lijkt op het echte spelershome van Ajax en bestaat uit een actief en een ontspannen deel. Daar kunnen de kinderen voetballen, poolen en – binnenkort – trainingen volgen via een webcam. Ook kunnen de patiëntjes post sturen naar Ajax, want elke speler heeft een eigen postvak in het Spelershome. Spelers en technische staf bezoeken de kliniek regelmatig en we nodigen de kinderen ook uit voor wedstrijden en trainingen.

Ajax Foundation G-dag
In samenwerking met maatschappelijk partner ABN AMRO en sportclub Only Friends, organiseert de Ajax Foundation op 6 april  2016 een sportieve dag voor kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking of een chronische ziekte uit de regio (groot) Amsterdam. Tijdens deze dag kunnen de deelnemers, samen met de spelers en speelsters van Ajax kennismaken met verschillende sporten. Er is een gevarieerd aanbod van sporten, zoals atletiek, (rolstoel)basketbal en natuurlijk voetbal. De sportdag vindt plaats in het Ronald McDonald Centre. Dit centrum ligt in Amsterdam-Noord.

Ajax Cape Town
De ambitie is om Ajax Cape Town te integreren in diverse Townships zodat de club een centrale plaats krijgt in de gemeenschappen. We willen de gezondheid van de inwoners verbeteren via scholing, sport en spel. Na schooltijd vangen vrijwilligers de kinderen op en geven Ajax-trainingen op de schoolpleinen. Naast een potje voetbal worden de kinderen ook getraind in sociale vaardigheden. Op hotspots (gangsterplekken) in de wijken Mitchells Plain, Philippi, Khayelitsha en Gugulethu wordt de jeugd tot negen uur ’s avonds bezig gehouden  met voetbal. Zo voorkomen we onder andere dat drugsdealers de kinderen rekruteren voor hun dubieuze handel.

Meer informatie over de Ajax Foundation

Mis niets en ontvang het laatste fietsnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief